Inspectie: geen signalen over orthopeed

purmerend

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de afgelopen jaren geen verontrustende signalen gekregen over orthopedie in het Waterlandziekenhuis. Toch hebben nu al vijftig mensen ernstige klachten gemeld over één van de chirurgen.

,,Als er veel klachten opduiken over een arts, zie je meestal ook wel een piek in het aantal meldingen bij ons. Maar dat is nu niet het geval'', zegt een woordvoerster van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Dat is opvallend, want de laatste weken komen er veel verontrustende verhalen los over de chirurg. Sinds bekend werd dat hij twee keer is berispt door het Medisch Tuchtcollege - een flinke maatregel die in Nederland maar zo'n dertig keer per jaar wordt opgelegd - komen steeds meer patiënten met ernstige klachten naar voren.

De Nederlandse Orthopaedische Vereniging, de vereniging van de 580 orthopedisch chirurgen in Nederland, verzekert een strenge controle te houden op de leden. ,,Ik ken de verhalen die u vertelt niet en ik heb zoiets nog nooit meegemaakt'', zegt voorzitter Jan van Mourik. ,,Maar ik kan wel zeggen dat onze vereniging een strenge controle uitvoert. Wij gaan ieder ziekenhuis in Nederland elke vijf jaar langs en als we het niet vertrouwen zelfs elke twee jaar.''

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.