Snelle sluiting basisschool De Werf Huizen valt slecht

Marjolein Vos
Huizen

De Jenaplan-afdeling van basisschool De Werf in Huizen verhuist al in augustus naar Montessorischool De Gouden Kraal in Huizen. Dat is een jaar eerder dan verwacht. In maart besloot Villa Primair (de onderwijskoepel waar De Werf onder valt), na felle protesten van ouders, dat de school niet in 2014 maar in 2015 zou sluiten. Daar komt Villa Primair nu dus op terug.

Villa Primair gaat wel door met de 88 meer- en hoogbegaafde leerlingen die op locatie De Werf hoogbegaafden-onderwijs volgen.

Jules van Brecht (directeur van Villa Primair): ,,Het is voor de ouders van de Jenaplanschool een harde beslissing. En ik begrijp de boosheid en de teleurstelling van een aantal van hen. Maar we hebben de afgelopen tijd gepolst bij ouders wat de plannen waren, of ze op De Werf wilden blijven, of ze mee wilden naar De Gouden Kraal. Vorige week hebben we moeten concluderen dat we in augustus minder dan twintig leerlingen over hebben. Dat is te weinig.’’ Van Brecht zegt dat er ook ouders zijn die opgelucht zijn, blij dat er duidelijkheid is, na een lange periode van onzekerheid.

Van Brecht is zich ervan bewust dat vooral ouders van kinderen in de bovenbouw het moeilijk vinden om nog voor één of twee jaar op de basisschool nu te moeten overstappen.

Eén van de ouders die totaal is overvallen door het nieuws is Monica Lemmens (fractievoorzitter van GroenLinks Huizen, maar in deze zaak vooral betrokken als moeder van een zoon in groep 7): ,,Het komt als donderslag bij heldere hemel. Vervroegd sluiten is wel eens als optie genoemd, maar ik was er van overtuigd dat groep 7 het laatste jaar op De Werf mocht afmaken.’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.