'Jammer, zo weinig open'

julianadorp

Bezoekers laten het op deze zondagmiddag massaal afweten. En ook de meeste ondernemers in winkelcentrum De Riepel kiezen blijkbaar liever voor de warme haard thuis.

De zondagopenstelling is een heet hangijzer in Julianadorp. De winkeliers willen graag de vrijheid om de deuren te openen. De gemeente Den Helder zegt de wet te handhaven en heeft aangekondigd te zullen optreden tegen ondernemers die de regels aan de laars lappen.

Verreweg de meeste van de twintig zaken houden de deuren op deze winterse zondag gesloten. Niet meer dan zes ondernemers hebben hun zondagsrust opgeofferd en wachten op klanten.

,,Het weer zit vandaag erg tegen'', geeft bedrijfsleider Anna Verschoor van DA-drogist Verberne als verklaring voor de stilte. Sinds het koopcentrum de deuren opende zit de loop er zondag juist heel goed in, verzekert ze. Die mening wordt gedeeld door Kirsten van den Burg van kledingzaak B Zus en José van Neerven van Primera. ,,We hebben niets te klagen. Soms trekken we zelfs meer klanten dan zaterdag'', vertelt Van Neerven, die de winkel met twee zussen runt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.