Waarland verwelkomt skeelertop

Ruud Ramler
Waarland

Met de Fransman Alexis Contin wordt bij de mannen de winnaar van vorig jaar zeker terugverwacht. Bij de vrouwen krijgt Waarland zondag 28 mei een nieuwe koningin op skeelers omdat Irene Schouten in tegenstelling tot broer Simon andere verplichtingen heeft.

Het nieuwe en zeer actieve Noordkop Skatingteam slaat met de plaatselijke ijsclub wederom de handen in elkaar voor de organisatie van de Waarland Inline Skate Cup. Met ruimte voor zowel de jeugd als landelijke toppers. Vorig jaar waren de klassementsprijzen voor de start eigenlijk al verdeeld. Dit keer zal de spanning veel intenser zijn omdat de datum is vervroegd en het klassement nog volledig open ligt.

Vele Waarlandse sponsoren stellen de organisatie weer in staat om de snelste skeeleraars van het land naar hun dorp te halen. Noordkop Skating heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd en wordt in zowel de schaats- als skeelerwereld zeer serieus genomen. Het groeiend aantal leden en de tomeloze inzet van enkele sportgekke ouders/trainers liggen hieraan ten grondslag. In Medemblik, Wervershoof en Warmenhuizen wordt door veel jeugd en senioren van verschillende verenigingen op de, speciaal aangelegde, skeelerbanen zeer actief getraind. Bovendien weten ze zondag in bij voorbeeld Bob de Vries, Igmar Berga, Elma de Vries, Koen Verweij en Crispijn Ariëns die onlangs in Zeist won, rolmodellen in de buurt om het voorbeeld te geven.

Het programma begint om 11 uur met een landelijke open jeugdwedstrijd voor kadetten en pupillen jongens en meisjes.

Om 12 uur is de Oomssport Skeelercup D en C, Masters 40/+, 50/+ en 60/+, gevolgd om 13.15 u door de mini-elfstedentocht voor de plaatselijke basisschooljeugd. De KNSB Marathon Cup start om 14 u.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.