Rondje Noordkop van: Peter Dillo (80), met teller

Peter Dillo uit Schagen.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Den Helder

Zijn teller staat bij het verlaten van natuurgebied Mariëndal op 3140 stappen, na bijna twee kilometer van het Rondje Den Helder, maandag de tweede NHD-etappe van het Rondje Noordkop.

Peter Dillo is 80 jaar en woont in Schagen. Met rugzak en stappenteller is hij op weg naar de Noordduinen, de magnifieke scheiding tussen water en wonen. Peter Dillo loopt sinds 5 december 2016 met een stappenteller om zijn rechterpols.

Het apparaatje dwingt hem om elke dag zeker 10.000 stappen te zetten. ,,Volgens zo’n Amerikaans fitprogramma, Fitbit, is deze dagelijkse hoeveelheid goed voor ieder mens. Ik ben suikerpatiënt, beweging is extra belangrijk voor mij.”

Kinderen

Maar hoezo dwingen? Gaat ie piepen als je smokkelt? ,,Mijn kinderen kunnen mijn dagelijkse score zien. Ik krijg het van hen te horen als ik te lang stil sta.”

Peter startte na die pakjesavond niet meteen in full power. ,,Ik begon met 5.000 stappen, mocht het opbouwen.” De eerste etappe van Rondje Noordkop, zondag in Dirkshorn, leverde hem 22.000 stappen op, na 12,4 km. Sparen voor wandelloze dagen? ,,Nee. Deze rondjes zijn mooie extraatjes.”

Peter is volop actief, ook voor de Stichting Wat Bezielt Schagen, over inspireren en ontmoeten. ,,Om mensen in beweging te brengen.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.