Wonderpianist Ramon (18) is dubbel blij

Redacteur West-Friesland
Medemblik

De Medemblikse wonderpianist Ramon van Engelenhoven (18) is dubbel blij. Hij heeft zondag niet alleen het Prinses Christina Concours gewonnen, hij is ook aangenomen op het conservatorium in Amsterdam..

Tal van Medemblikkers kwamen bij hem langs om hem te feliciteren. In de kamer bij zijn ouders prijkt ook een boeket van DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk.Ramon: ,,Je hoopt natuurlijk te winnen. Maar nu dat is gebeurd, dringt het nog niet helemaal tot me door.’’Ramon is de derde West-Fries die met de muziekprijs is bekroond. Eerder wonnen violiste Birthe Blom uit Benningbroek en de inmiddels uit Hoorn verhuisde Johann de Jong het concours.De leerling van Wibi Soerjadi was tot in de puntjes voorbereid voor de finale in het Haagse Danstheater.

’Heel bijzonder’, vindt Ramon het dat hij zijn prijzen kreeg uit handen van prinses Christina, die haar naam aan het concours heeft gegeven.

Ramon kijkt uit naar zijn eerstvolgende optredens. Op 8 mei wijdt hij de nieuwe vleugel in de Bonifaciuskerk van Medemblik in.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen