Acht wijzigingen in basiselftal FC Volendam; Elson Hooi maakt debuut

Redactie Waterland
Volendam

Met liefst acht nieuwe spelers in de basis - vergeleken met een week eerder - gaat FC Volendam vrijdagavond op jacht naar de eerste competitiezege sinds 30 november 2015. Elson Hooi, nieuw bij de selectie, maakt zijn debuut tegen Fortuna Sittard.

Alleen Jeroen Verhoeven, Ties Evers en Henny Schilder blijven staan na de kansloze nederlaag tegen VVV. Erik Schouten, Kees Kwakman en Gyliano van Velzen keren terug van blessures. Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Jack Tuijp, Bert Steltenpool en dus Hooi krijgen de voorkeur boven hun concurrenten.

Dat betekent dat Gijs Luirink, Randy Ababio, Rafik el Hamdi, Gerry Vlak, Dylan Mertens, Guyon Philips en Kevin van Kippersluis worden geslachtofferd. Daniël van Son kampt bovendien met een blessure. Trainer Robert Molenaar: ,,Nu zijn anderen aan de beurt. Het is lekker dat je weer kan kiezen. Al is het wel vervelend dat je wat jongens moet teleurstellen. Dat gaat mij aan het hart, want ze werken net zo hard als de jongens die erop komen. Al is dat ook het voetballeven.”

Het is alweer even geleden dat FC Volendam een overwinning pakte. De Limburgers lijken daar een uitgelezen opponent voor. In Sittard won FC Volendam met 0-6 en de Limburgers doen het sindsdien niet veel beter. Fortuna Sittard staat zeventiende. ,,Thuis moeten wij altijd winnen”, is Molenaar stellig.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen