Recherche slaat slag met vangst coke en geld

purmerend/rotterdam

De Nationale Recherche heeft dinsdag op de 29e etage van een luxe woontoren in Rotterdam een cocaïnewerkplaats ontdekt. een woning van de vriendin van een van de verdachten in Purmerend stuitte de politie op 1,4 miljoen euro aan contanten.

In het Rotterdamse appartement werden drugs versneden. Rechercheurs legden beslag op 82 kilo coke en arresteerden vijf verdachten.Dit heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

De politie was de cokewerkplaats op het spoor gekomen in een onderzoek naar grootschalige, internationale drugshandel. Het onderzoek was gefocust op een van origine Surinaamse groepering en raakte door de ontdekking van de werkplaats in een stroomversnelling, aldus de woordvoerder van het OM. De pakketten cocaïne werden aangetroffen in twee grote rugzakken in de slaapkamer van het appartement. De drugs werden versneden met behulp van huishoudelijke apparatuur, waaronder blenders. De politie vond daarnaast een tiental mobiele telefoons.

Ook in de woning in Purmerend van de 45-jarige vriendin nam de recherche mobiele telefoons in beslag, naast laptops, een geldtelmachine, scherpe munitie en de verpakking van een vuurwapen.

Het Rotterdamse appartement was vermoedelijk een schuiladres van de verdachten, aldus de woordvoerder. De daar aangehouden verdachten variëren in leeftijd van 34 tot 46 jaar. De recherche onderzoekt de herkomst en het vervoer van de drugs naar Nederland op dit moment nog. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.