Man vast in Hoornse zedenzaak

Cees Beemster
Hoorn

De politie blijkt eerder dit jaar een 28-jarige man uit West-Friesland te hebben aangehouden als verdachte van een zedenzaak in Hoorn. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 april oktober 2016 een vrouw in Hoorn op straat heeft aangevallen en ernstig heeft verwond.

De woonplaats van de aangehouden man houdt de politie bewust geheim. ,,Want dit is een kleine plaats’’, zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg. ,,Hij komt in elk geval uit West-Friesland.’’ De politie heeft hem op 27 februari van dit jaar al aangehouden, maar is niet scheutig met het verstrekken van informatie. ,,Over zedenzaken doen wij in principe nooit mededelingen.’’

Buiten bewustzijn

Tegenover deze krant verklaarde een andere bron in oktober dat het slachtoffer in de genoemde nacht door een man was gegrepen die haar keel hard dicht kneep, waardoor zij buiten bewustzijn raakte. De vrouw zou ook een klap hebben gekregen, met en hersenschudding als gevolg. Verder zou zij gekneusde ribben en bloeduitstortingen op benen en billen hebben opgelopen.

De vrouw zou feitelijk zijn aangerand en er zou dna-materiaal van haar aanvaller zijn veiliggesteld. De politie heeft over dit alles eerder nauwelijks iets bekend gemaakt. ,,Wij kennen het verhaal. In het belang van het slachtoffer en het onderzoek doen we geen mededelingen’’, aldus een politiewoordvoerder in oktober. Inmiddels schept politiewoordvoerder Menno Hartenberg meer duidelijkheid. Hij zegt namelijk dat de aangehouden man wordt verdacht van een zedendelict en mishandeling. ,,Ook verdenken wij hem van diefstal.’’

Onderzoek klaar

Waar in Hoorn de vrouw is aangevallen, houdt de politie voor zich. Het is ergens in de wijk Hoorn-Noord gebeurd, bevestigt Hartenberg. ,,Wij zijn met ons onderzoek klaar en hebben het dossier op 6 april naar het openbaar ministerie gestuurd.’’ Die moet nu beslissen of de man wordt vervolgd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen