Geen asbest maar zonnepanelen

© HSPublicity

Agrarische bedrijven in Overijssel kunnen binnenkort voor subsidie in aanmerkingen komen om asbest van hun daken te verwijderen en zonnepanelen aan te brengen. Agrarische bedrijven omvatten vaak oudere stallen en schuren waarvan het dak nog regelmatig asbest bevat.

Aangezien asbest schadelijk kan zijn voor gezondheid en milieu, willen provincies hiervan af. Voor agrariërs is het echter te kostbaar om ‘zomaar’ een nieuw dak neer te leggen.

Provincie Overijssel heeft het voortouw genomen en komt met een oplossing om het asbest op een lucratieve manier te verwijderen. De 115 agrarische bedrijven in de provincie krijgen samen een subsidie van 3,4 miljoen euro om asbest van het dak te halen en daarvoor in de plaats zonnepanelen aan te brengen.

Het is de grootste zonne-energieactie in Overijssel tot nu toe. De 115 bedrijven gaan samen 116.000 vierkante meter asbest saneren en 14.500 zonnepanelen installeren. Daarmee gaan ze gemiddeld voor 57 procent in hun eigen energie voorzien. Ze voorzien bovendien 850 andere huishoudens van energie.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.