Imca Marina is 'Zilveren Krab' van Krabbetukkers

Redacteur Den Helder
den helder

Hij is zeldzamer dan een lintje van de koningin en de koningin van het levenslied heeft hem sinds vrijdagavond. Imca Marina werd toen door carnavalsvereniging De Krabbetukkers benoemd tot Ridder in de Orde van de Zilveren Krab.

De diva kreeg de onderscheiding na haar klinkende optreden tijdens de Gala Sitzung van de Krabbetukkers in de Stadshal. Volgens Prins Jan de Eerste (aan het begin van de avond voor het derde jaar verkozen tot prins) was er alle reden om Imca Marine te huldigen.

Hij noemde haar vele hits (Vino, Vino waar blijft de wijn, Viva Espana en ga maar door), haar inzet voor de homogemeenschap en de vele huwelijken die ze voltrekt. Eerder kregen artiesten als Heintje Davids en Willeke Alberti al een Zilveren Krab.

De Gala Sitzung werd druk bezocht. Vele artiesten brachten de stemming er goed in. De ultieme verrassing was een spetterende show van de Knorhanen. Vele jaren waren ze het huisorkest van de Krabbetukkers, tot er onenigheid ontstond en beide partijen uit elkaar gingen. Vanwege het gala (dat eenmalig weer werd gehouden vanwege de unieke datum 11-11-11 en het vijftigjarig bestaan van de carnavalsclub) kwamen de Knorhanen toch langs voor een optreden.

Ook het optreden van de Lijsters van Waaienburg maakte de tongen los. Het kinderkoor (onder leiding van Fia Smit) was geen kinderkoor meer. De kinderen van toen zijn inmiddels veertigers en vijftigers. Maar op de Gala Sitzung deden ze nog één keer oude tijden herleven. Met als vanouds Smit aan het roer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.