Mondial moet weg uit Huis ter Duin

Harry de Jong
Petten

Mondial Uitzend moet eind deze maand Huis ter Duin in Petten hebben ontruimd. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar bepaald naar aanleiding van het spoedappèl van eigenaar Peter Tuin van het complex.

Tuin heeft een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om vluchtelingen op te vangen in Huis ter Duin. Daarom zegde hij Mondial per 29 februari de huur op.

Mondial brengt al tien jaar Poolse seizoenarbeiders onder in de accommodatie en wilde niet vertrekken. Volgens Mondial was met Tuin overeengekomen dat de huur alleen kon worden opgezegd als Tuin zou gaan verbouwen ten behoeve van een Spaanse investeerder, die een campusplan had voor Huis ter Duin. Dat plan ging niet door; Mondial zou daarom mogen blijven zitten.

In een kort geding stelde de rechter in eerste instantie Mondial in het gelijk. Na een spoedappèl door Tuin, wordt zijn eis tot ontruiming alsnog toegewezen.

Mondial heeft via haar dochter Gana invest overigens eind december de recreatieboerderij Polderzicht aangekocht. Niet om hier seizoenwerkers onder te brengen. ,,Polderzicht blijft expliciet een groepsaccommodatie voor toeristen’’, aldus Ard van Diepen van Mondial.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.