Schuldhulp Zaanstad ’streng maar rechtvaardig’

Volgens sommigen gaat de bemoeizucht van Zaanstad wel ver, voor wie geholpen wil worden bij het oplossen van schulden.. Archieffoto

null226 null226
zaanstad

Het merendeel van de politieke partijen in Zaanstad was het vanavond eens met de nieuwe schulddienstverlening van Zaanstad. Ze vinden die wel streng, maar rechtvaardig.

Volgens sommigen gaat de bemoeizucht van Zaanstad wel ver, voor wie geholpen wil worden bij het oplossen van schulden. Zo moet de auto de deur uit en moeten inwonende kinderen die verdienen kostgeld gaan betalen. Natasja Groothuismink (Rosa) vroeg hoe ver Zaanstad met die bemoeizucht wil gaan. ,,Mogen ze wel tv hebben? En merkkleding?’’ Volgens wethouder Barbara Visser gaat het om het verhogen van inkomsten of het verlagen van kosten, liefst allebei. ,,Wij bemoeien ons inderdaad met mensen met wie wij in zee gaan. Zij moeten zich aan de spelregels houden. Zij zijn verplichtingen aan gegaan en wij bieden de helpende hand’’, zei zij. Veel fracties delen die opvatting. Emre Kanik (D66): ,,Als mensen aankloppen is het zover dat overheidsingrijpen nodig is.’’ Het staat mensen overigens vrij om naar andere bureaus te gaan die het huishoudboekje saneren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.