Sterren kijken in Valle d’Aosta

© HSPublicity

Verstopt in de Saint Barthélemyvallei in Italië, vlakbij de stad Nus, staat een bijzondere sterrenwacht die open is voor het publiek. Behalve onderzoeksfaciliteiten is er ook een planetarium, een schaalmodel van het zonnestelsel en ruimte voor tentoonstellingen. De hele dag vinden er rondleidingen plaats, overdag om de zon van dichtbij te bekijken en ’s avonds voor een reis door de sterrenstelsels.

Tijdens een bezoek overdag krijgen bezoekers een introductie over de algemene bewegingen van de aarde en de zon, en uitleg over alle aanwezige instrumenten. Wie meer interesse heeft in sterren en planeten moet de sterrenwacht in de avonduren bezoeken. Bij deze rondleiding ligt de focus op het bekijken van de sterren, het identificeren van de sterrenstelsels en planeten en het observeren van interessante astronomische objecten.

In de omgeving van de sterrenwacht valt ook genoeg te ontdekken. Dit is een perfecte locatie om de wandelschoenen aan te trekken en het berglandschap met zijn plattelandshuizen en dorpen te ontdekken. Ook een tocht naar Castelliere, een archeologische plaats die waarschijnlijk dateert uit de IJzertijd, onder begeleiding van een gids is een aanrader.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.