Koken op inductie

Inductiekoken biedt veel voordelen. Het is een snelle, zuinige, veilige manier van koken en de kookplaat is zeer makkelijk schoon te houden.

Siemens introduceert nu een nieuwe inductiekookplaat die de overstap naar inductie nog aantrekkelijker maakt: de smartInduction. Hiermee is inductiekoken op slechts één elektriciteitsgroep mogelijk. Krachtstroom of meerdere elektriciteitsgroepen zijn niet nodig.

Dankzij een slimme aanpassing in het elektriciteitscircuit is de aansluitwaarde van de smartInduction-kookplaten slechts 3,68 kW. Met andere woorden: een gewoon stopcontact volstaat om te koken op inductie. Hierdoor kan ieder huishouden van de voordelen van inductiekoken genieten. Chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije is een echte fan van inductie. „Het is een zeer krachtige, precieze en veilige manier van koken. Het werkklimaat is ook veel beter sinds we op inductie koken. Toen ik overstapte van gas op inductie was er bijna geen enkele professionele kok die deze techniek gebruikte. Maar nu zie je steeds vaker toprestaurants die overgaan op inductie.” Zijn kookschool Librije’s Atelier is uitgerust met Siemens-inductieplaten.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.