Ook parcoursrecords inmiddels traditie bij 10 E.M.

Ron Amesz

Voor de zeventiende keer staat zondag 22 mei de Tien Engelse Mijlen van Schagen geprogrammeerd. De organisatie is als vanouds in handen van de plaatselijke atletiekvereniging TAS'82. De groei van dit loopevenement is nog steeds af te lezen aan het aantal deelnemers, vorig jaar liefst 380 wedstrijdlopers en recreanten. De organisatie heeft wederom besloten dat er ook deze keer weer een wandelparcours van 8 en15 km is uitgezet.

Iedere wandelaar krijgt bij de inschrijving een duidelijke routebeschrijving en een lotnummer met kans op een prijs bij de verloting achteraf.

Het parcours voor de hardlopers bestaat uit twee kleine ronden door het centrum van Schagen en twee ronden die door het buitengebied voeren. Start en finish op de Markt.

Het parcoursrecord bij de heren staat sinds 2000 op 48.58 minuten, gelopen door John Kipchumba. Bij de dames heeft Katinka Wiltenburg het record sinds 2003 op haar naam staan met 1.00.53 minuten. Op het verbreken van het parcoursrecord staat zowel bij de dames als heren een extra geldprijs.

Wat het deelnemersveld betreft rekent de organisatie net als voorgaande jaren op een groot aantal regionale toppers aan de start. Er zal in ieder geval een team van ongeveer 70 lopers van hoofdsponsor ABN-Amro bank Schagen starten en op de 5 km een groot aantal deelnemers die onlangs een Start to Run cursus bij TAS'82 hebben gevolgd en nu testen of ze deze afstand aan een stuk kunnen afleggen.

Naast de 16.1 km wedstrijdloop is er eveneens een trimloop over 10,7 en 5 km. De start van deze lopen is om 12.00 uur. De wandelaars starten vanaf 10.30 uur. De inschrijving vindt plaats in de bovenzaal van brasserie De Gouden Engel en sluit om 11.30 uur. Het inschrijfgeld voor de 10 E.M. bedraagt € 6,-, voor de 10,7 de 5 km loop en de 8/15 km wandeltocht bedraagt het inschrijfgeld € 5,-. Voorinschrijven geeft € 1,- korting op deze afstanden.

Er is ook een jeugdwedstrijd in de KNAU klasse over een afstand van 1 km. Start hiervan is om 11.15 uur. En deelname hieraan kost € 1,- De eerste drie binnenkomende jongens/meisjes in elke leeftijdscategorie krijgen een beker, terwijl alle anderen een medaille met lint in ontvangst kunnen nemen.

De eerste finisher van de 5 km wordt al na ongeveer 18 minuten verwacht, de snelste op de 16.1 wordt na ruim 50 minuten op de Markt verwacht. Tijdens de loop zorgt speaker Jos Hendriks daar traditioneel voor het commentaar.

Voorinschrijven is mogelijk tot 20 mei op www.tas82.nl.

Voor meer informatie: Cees Dubbeld tel. 0224-296783 of op eerder genoemde website.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.