Camping Groote Vliet nog niet dicht

onderdijk

Piet en Monique Poland wachten op verzoek van de rechter met het afsluiten van de oprit naar camping De Groote Vliet in Onderdijk. Het verzoek werd gedaan tijdens het kort geding dat campingbeheerder Chris Joosten had aangespannen om te voorkomen dat zijn camping 'op slot' gaat.

Het conflict tussen de familie Poland en de campingbeheerder sleept zich al vier jaar voort. Omdat beide partijen al lange tijd niet meer met elkaar praten, besloot de familie Poland afgelopen weekeinde tot een rigoureuze maatregel.

Ze wilden de toegang met een ketting afsluiten. Joosten voorkwam dat door een kort geding aan te spannen.

De ingang van De Groote Vliet ligt op grond van de familie Poland. Het verkeer dat van en naar de camping komt, is volgens Poland zo intensief dat ze het gevoel hebben pal naast een snelweg te wonen. Bovendien is de ingang zo krap dat er sprake is van fikse overlast. 'Ze kijken bij ons zo de slaapkamer in', aldus Monique Poland.

De brandweer van Wervershoof heeft het gemeentebestuur al eens gewezen op het feit dat een tweede ingang naar De Groote Vliet alleen al uit veiligheidsoverwegingen gewenst is. Volgens campingbeheerder Joosten is er echter geen plek voor een tweede ingang.

De uitspraak is over veertien dagen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen