’Bank of America schikt voor 17 miljard dollar’

Fokke Zaagsma
NEW YORK

Bank of America kondigt donderdag een schikking van circa 17 miljard dollar (bijna 13 miljard euro) aan met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege de verkoop van risicovolle hypotheekproducten. Dat meldden ingewijden rond de zaak.

Bij de schikking betaalt de bank 10 miljard dollar in contanten, terwijl 7 miljard dollar wordt uitgetrokken voor het bijstaan van consumenten, aldus de bronnen.

De afgelopen tijd werd al gemeld dat de bank dichtbij een schikking was over gesjoemel bij de verkoop van aan hypotheken gerelateerde beleggingsproducten, in de jaren voor de financiële crisis. De onderhandelingen duurden lang door onenigheid over de details.

Het zou de duurste schikking ooit zijn voor een Amerikaanse bank vanwege de verkoop van rommelige hypotheekbeleggingen. Naar verluidt bereikten de topman van Bank of America en de Amerikaanse minister van Justitie in een telefoongesprek eerder deze maand een voorlopige overeenkomst over een schikking.

Bank of America heeft afgezien van deze schikking inmiddels al 55 miljard dollar moeten uittrekken voor kosten gerelateerd aan de verkoop van gammele hypotheekproducten.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.