Drie op rij voor Probuild Lions

Redacteur Waterland
landsmeer

Ruim een maand geleden slaagde Den Helder er nog in om Probuild Lions een 71-75 nederlaag in eigen huis te bezorgen. Dit weekend revancheerden de Landsmeerse basketbalsters zich door met de opponent 88-72 terug te sturen naar Den Helder.

Met deze derde overwinning op rij lijkt het team van Laki Lakner weer langzaam terug in vorm te raken. Ruim een maand geleden verloor Lions maar liefst vier wedstrijden, waardoor het zelfvertrouwen van de groep op een laag peil stond. Inmiddels lijkt de ploeg uit het dal te zijn geklommen. ,,We spelen nu niet alleen slimmer, maar ook weer met zelfvertrouwen en passie. Ons spel is weer terug zoals het was en zoals het moet zijn’’, constateerde Lions-coach Lakner.

Bij de rust was het 38-37. Den Helder gaf veel druk op de aanval van Lions door direct op de helft van de thuisploeg te beginnen met verdedigen. De Landsmeerders keken hier echter niet meer van op en speelden de tegenstander steeds gemakkelijker weg. In de laatste tien minuten kwam Den Helder er niet meer aan te pas.

De Amerikaanse Katie Bussey (foto) werd met 23 topscorer van de avond.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.