College Heemskerk moet problemen grondbeleid oplossen

Heemskerk

De meerderheid van de gemeenteraad in Heemskerk wil dat het college van burgemeester en wethouders voor 1 januari het structurele probleem met dossiervorming bij de afdeling grondzaken aanpakt. Dit is donderdagavond 25 september tijdens de gemeenteraadsvergadering bepaald.

Aanleiding is het rapport van de rekenkamercommissie in het onderzoek naar het grondbeleid. Hierin staat dat dossiers onvolledig zijn, waardoor de gemeente niet goed functioneert. Een voorbeeld van eerdere problemen zijn de grondprijzen van de huizen aan de Heemskerkse straat de Botter Acker.

D66, Heemskerk Lokaal, Liberaal Heemskerk, CDA en Marjolein van Tunen van de PvdA stemden voor het plan om B en W het probleem op te laten lossen. De drie andere PvdA-leden waren tegen. Fractielid Kees Stam zei het begrip ’structureel probleem’ - zoals het werd verwoord - te zwaar vinden klinken. Ans Nijman van GroenLinks vond het voorstel overbodig.

Burgemeester Mieke Baltus vertelde tijdens de bijeenkomst dat het college sinds vorig jaar een onderzoek laat uitvoeren naar het functioneren van het gemeentebestuur. In november verwacht ze de uitslag. Ze vroeg zich af of het voorstel dan nog wel nodig was.

De meeste gemeenteraadsleden vonden van wel. ,,Niet uit wantrouwen, maar omdat we onze controlerende functie als raad willen uitvoeren’’, stelde CDA’er John van Nimwegen. Hij verwacht dat in het rapport van het college een analyse staat. ,,Maar wij willen vervolgens graag dat met de uitslag iets wordt gedaan.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons