Gezocht: plankingfoto's uit Den Helder

Planken op de leuning van een bankje op de Helderse zeedijk. Valt nog helemaal niet mee... Foto: Fototeam Peter van Aalst.

den helder

Het begon in Australië en verovert zo langzamerhand de hele wereld. Planking. Laat je zelf, liggend als een plank, fotograferen op bijzondere plekken.

Jong en oud geeft zich er aan over. Mensen liggen languit op auto's, fietsen, brugleuningen of nog gekkere plekken. Internet staat er vol mee. Planking is niet aan leeftijd gebonden. Keurslager Jan Joosten uit Barneveld ligt regelmatig voor zijn winkel als een plank op zijn Carribean barbecue (als die uit staat, uiteraard). Hij doet aan vijftigplus-planking, zegt hij zelf.

Doet Den Helder ook mee aan die nieuwe rage? Het zal toch wel? De redactie van de Helderse Courant is benieuwd. En gaat op zoek naar mooie plankingfoto's uit de marinestad. Of uit Julianadorp uiteraard. Een selectie van de foto's wordt geplaatst in de Helderse Courant. Foto's kunnen worden gestuurd naar redactie.hc@nhd.nl.

Oh ja: ga nou niet op de balustrade van het balkon liggen. Of op de reling van de Tesoboot. We willen het wel een beetje veilig houden...

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.