Al meer dan 5000 sms-jes voor Madelief

Connie Vertegaal
Medemblik

Al meer dan 5000 mensen hebben een sms'je gestuurd waarmee ze 2 euro doneren aan de actie om de zieke Madelief Boon (2) uit Medemblik naar Amerika te krijgen. De actie loopt nu vier dagen.

Om 2 euro te doneren moeten mensen de naam Madelief sms-en naar nummer 3669 (gisteren stond een verkeerd nummer in deze krant). ,,Het bericht wordt heel veel gedeeld op Facebook en op whatsapp’’, zegt Arnoud Braak van de Stichting Madelief Boon. Het bericht is al door 100.000 mensen gezien. Ongeveer 5 procent reageert dus.’’

Helaas is het niet zo dat de stichting nu al meer dan 10.000 euro door de actie heeft opgehaald, want er zitten relatief veel kosten aan de actie.

,,We hopen niettemin dat dit onze klapper wordt. Er lopen nog wel wat andere acties, maar we moeten nu snel de ontbrekende 40.000 euro bij elkaar krijgen. Madelief doorstaat de behandelingen in Nederland tot nu toe goed. Misschien kan ze over vijf of zes weken al naar Amerika en dan moet het geld er zijn.’’

Madelief heeft neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. De behandeling in Amerika verdubbelt haar kans te overleven: van 20 naar 40 procent.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen