Harde les voor AFC'34

Ton Rooseboom
Alkmaar

Er leek na 45 minuten voetbal geen vuiltje aan de lucht voor AFC'34. De Alkmaarse hoofdklasser domineerde de bekerwedstrijd tegen Noordwijk en scheen na een vroeg verkregen 1-0 voorsprong al de tickets voor de volgende ronde op zak te hebben. Enige kritische noot was dat AFC’34 had verzuimd voor rust de genadeklap uit te delen.

,,We speelden goed in de eerste helft en hadden Noordwijk op de rug liggen’’, sipte trainer Phuong Nguyen na de teleurstellende 1-3 nederlaag.

Vier dagen voor de competitiestart tegen JOS Watergraafsmeer - dat Noordwijk vorige week had uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi - werd AFC’34 stevig met de neus op de feiten gedrukt. In de hoofdklasse dient er efficiënt met de scoringskansen te worden omgesprongen teneinde resultaat te boeken. Noordwijk, degradant uit de zaterdagtopklasser, had onder het kunstlicht op het bijveld aan de Robonsbosweg aan precies drie mogelijkheden genoeg om de wedstrijd te laten kantelen en vervolgens volledig op z’n kop te zetten. Dat was een harde les voor AFC’34.

Door de 1-5 zege bij De Kennemers hadden de Alkmaarders de stille hoop dit seizoen weer eens de groepsfase van het regionale bekertoernooi te overleven. Daarvoor zou een gelijkspel hebben volstaan tegen Noordwijk, dat deze zomer na de degadatie met een leegloop te maken had gekregen.

AFC’34 startte goed. In de zevende minuut kopte Menno Meijland - niet de langste der AFC’ers - de bal uit een hoekschop binnen, 1-0. Met name Bert Inecia, tegen De Kennemers goed voor drie treffers, liet daarna de kansen liggen om de voorsprong uit te bouwen.

Na rust kreeg AFC’34 daarvoor de rekening gepresenteerd. Noordwijk had een paar omzettingen gedaan en trok feller van leer. In het laatste kwart betaalde zich dat uit. Invaller Maurits Splinter zag met een droge knal en geplaatste schuiver ‘binnen zes minuten kans keeper Ori Hoogland te passeren (1-2). Na een fraaie aanval gooide Noordwijk de deur voor AFC’34 definitief dicht.

AFC’34 - Noordwijk 1-3. 7. Menno Meijland 1-0, 66. Maurits Splinter 1-1, 73. Maurits Splinter 1-2, 78. Mohammed Faouzi 1-3.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen