Papierbak

Trimmers groeten elkaar tijdens hun rondje hardlopen. Tegen een wandelaar zeggen ze niets en een nordic walker gunnen ze zelfs geen blik waardig. Lopers met stokkies worden niet serieus genomen. Om eerlijk te zijn oogt deze sport een beetje oubollig. Maar als je er plezier aan beleeft, wie ben ik dan om het af te kraken. Ik heb zelfs meer waardering gekregen voor deze sporters.

Met die stokkies, met een mooi woord poles geheten, kun je hele nuttige dingen doen. Zo ondervond ik van de week persoonlijk. Ik zag twee buurvrouwen hevig worstelen boven een oud papierbak van de gemeente. Als journalist word je dan nieuwsgierig.

De ene buurvrouw kampte met een black out. Ze had zojuist een felicitatiekaart voor de geboorte van een baby in de papierbak gegooid in plaats van in de daar tegenover staande brievenbus. Dat is alleen al zonde van de postzegel, want de papierbak mag je gratis vullen. Ze had haar dag niet, was de overbodige opmerking die ze eraan toevoegde.

Gelukkig kwam net een andere buurvrouw langs met haar stokkies. Met wat gewroet slaagde ze erin om de brief uit de papierbak te vissen, zodat die uiteindelijk toch in de brievenbus belandde. Een derde buurvrouw, ja ik heb er heel wat, hoorde het verhaal bij de bakker. Nog mazzel dat ze haar eigen kind niet in die papierbak heeft gegooid, merkte ze schamper op.

PETER BEUDEKER

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.