Enkhuizer zeiler Heiner koploper in Hyères

Enkhuizer zeiler Heiner koploper in Hyères
Nicholas Heiner
© Archieffoto Richard Langdon/Ocean Images
HYÈRES

Zeiler Nicholas Heiner heeft donderdag bij het wereldbekertoernooi in Hyères de leiding in het Finnklassement stevig in handen genomen.

De ex-wereldkampioen in de Laser kwam voor de Franse kust als tweede en vijfde binnen. De andere medaillekandidaten deden het beduidend slechter. Daardoor heeft de Enkhuizer nu een voorsprong van negen punten op de Fransman Fabian Pic, de nummer twee in het klassement.

Heiner moest na de races op woensdag de eerste plaats nog delen met de Brit Ben Comish, die donderdag in de tussenstand naar de derde plek zakte.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen begonnen donderdag in de 470-klasse met de zestiende plaats in de vijfde manche. Daarmee verspeelde het Nederlandse duo even de leidende positie. In de zesde race behaalde het olympische koppel, vierde bij Rio 2016, de derde zege deze week in Hyères. Daarmee keerden Zegers en Van Veen terug op de eerste plaats, die ze nog wel moeten delen met het Zwitserse duo Linda Fahrni/Maja Siegenthaler.

Kiran Badloe beleefde eveneens een wisselvallige dag. De windsurfer moest in de eerste dagrace genoegen nemen met de 25e plek. Hij nam daarna revanche op zichzelf met winst in de zesde manche. In de zevende race kwam Badloe als zesde over de finish. Hij staat na de derde zeildag ook zesde in de rangschikking, op zestien punten van brons.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons