Deel fietspad De Waard-terrein wordt geschrapt

van onze verslaggevers
Velsen-Noord

Het Wijkplatform Velsen-Noord zit er erg mee in de maag. Het fietspad Emplacementsweg – van Velsen-Noord achterlangs via het voormalige De Waard-terrein naar het Beverwijkse treinstation – stopt zomaar bij het station.

Volgens het platform worden de gebruikers aan hun lot overgelaten: fietsers rijden noodgedwongen tussen de voetgangers over de stoep om naar de straat te komen.

Hoe zit dat precies? Navraag bij de gemeente Beverwijk leert dat het verhaal iets anders ligt.

Het gaat om een tijdelijk fietspad. Tijdens de herinrichting van het kruispunt Velserweg-Halve Maan-Vondellaan konden fietsers niet over de Velserweg. Inmiddels ligt daar, over de voormalige Ankie’s Hoeve, een nieuw fietspad en is het ook de bedoeling dat fietsers komend vanuit Velsen-Noord er gebruik van maken. Ook als ze via het viaduct en De Waard-terrein rijden. Dat is het officiële pad naar de fietsenstalling en het station toe.

De afslag op het terrein naar het station gaat eruit. ,,Dat heeft ook te maken met de bus die daar rijdt. Het is er niet veilig voor de fietser’’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Het college moet eerst nog een verkeersbesluit nemen voordat het fietspad geschrapt kan worden. Dat gebeurt dit jaar nog.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.