Coupé is sportiefste Mini ooit

© HSPublicity

Dankzij de goede gewichtsverdeling en de korte wielbasis valt de Coupé op door zijn goede tractie. De voor Mini zo typerende kartachtige wegligging is op de Mini Coupé meer dan ooit tevoren van toepassing. De gedrongen bouw, de lage daklijn, de dakspoiler en de actieve achterspoiler zorgen voor een sportief silhouet en optimale aerodynamica.

Mini zegt met de Coupé een soort van supercompacte sportauto te hebben gebouwd. Volgens de fabrikant blijkt dat onder meer uit het kenmerkende ‘helmvormige’ dak. Ook kenmerkend is de actieve achterspoiler, die bij 80 km/uur omhoog komt en bij 60 km/uur in ruststand terugkeert.

De Coupé is een tweezitter, maar biedt voldoende ruimte voor bagage achter de stoelen. De inhoud van de kofferbak is vergelijkbaar met die van de Mini Clubman – de stationwagenversie. De ruimte is goed toegankelijk via de hoog openende achterklep. De Coupé meet van bumper tot bumper slechts 3.728 mm. Hij is 1.638 mm breed en 1.378 mm hoog. Dat is 29 mm lager dan de reguliere Mini. De wielbasis meet 2.467 mm. Voor de Mini Coupé zijn drie 1,6-liter benzinemotoren verkrijgbaar (90, 135 en 155 kW) en een krachtige 103 kW leverende 2,0-liter dieselmotor.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.