Vrees verkeersdrukte door plan Muntenerf

anna paulowna

De verkoop van de huizen in plan Muntenerf aan de Molenvaart in Anna Paulowna is dit weekend van start gegaan. Vanuit de buurt bestaan echter bedenkingen. Omwonenden vrezen parkeer- en verkeersoverlast.

Plan Muntenerf behelst de bouw van 22 woningen aan ‘de rustige kant’ van de Molenvaart, op het perceel van de familie Muntjewerf. Er wordt onder andere gebouwd voor starters en senioren. Het plan moet nog door de raad worden besproken op maandag 13 december, maar makelaar Coen Zuurbier is afgelopen zaterdag reeds begonnen met de verkoop. ,,Dat doe ik op eigen risico. Het is een strategische overweging.’’ In de omgeving werden huis-aan-huis flyers over Muntenerf bezorgd.

Volgens een omwonende is er vanuit de buurt bezwaar gemaakt toen het plan in september ter inzage lag nadat het college van Anna Paulowna in juli akkoord ging. ,,Op een aantal puntjes is het aangepast, maar wij vrezen dat de verkeersdrukte hier toe zal nemen. Nu hebben we nog zicht op de velden, straks niet meer. Verder verbaast ons de willekeur. Er waren hier meer bouwplannen, maar die zijn afgewezen omdat de lintbebouwing bewaard moest blijven.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.