Jonge ondernemers Schagen brengen Vsoundbox op de markt

Jos Kneppers (links) en Mark van Treuren met hun zelf ontwikkelde product.© Hollandmediacombinatie/Marischka de Jager

De Vsoundbox is er in vier kleuren.© Hollandmediacombinatie/Marischka de Jager

1 / 2
Marischka de Jager
't Zand

Mark van Treuren (26) ligt er nog wel eens wakker van. Want zaken doen met een fabriek in China is tenslotte niet iets wat je dagelijks gewend bent te doen. ,,De eerste keer dat we daar naartoe gingen, was ook echt doodeng.’’

Mark van Treuren uit Schagen en Jos Kneppers (26) uit Sint Maarten zijn de drijvende krachten achter de Vsoundbox, waar de V staat voor vibrations. Geen gewone speaker maar eentje die een ander oppervlak nodig heeft om geluid voort te brengen. ,,Het is een compacte speaker waarbij het membraam, dat normaal voor het geluid zorgt, ontbreekt. Zet je de Vsoundbox op een houten tafel, dan komt de muziek letterlijk uit je tafel vandaan en wordt dat in feite het membraam. Maar het kan ook via glas, gips en kunststof. Zolang het maar glad is en het oppervlak volledig in contact staat met de Vsoundbox’’, legt Mark van Treuren uit. Wil je het apparaat meenemen naar het strand, dan kan bijvoorbeeld een koelbox als versterker dienen. Voorwaarde is bovendien dat de Vsoundbox in contact moet staan met een muziekdrager voorzien van bluetooth. ,,Dat kan je telefoon zijn, een tablet, computer, laptop. Via bluetooth wordt de muziek gestreamed’’, zegt Jos Kneppers.

Aluminium

Tijdens het laatste jaar van zijn opleiding, moest Jos Kneppers een eigen bedrijf opstarten, van A tot Z. ,,Toen kwamen we eigenlijk hiermee. Het apparaat werd gemaakt in China, maar was niet geschikt voor de Europese markt. We hebben het aangepast door het onder andere een aluminium behuizing te geven, een betere accu en te voorzien van een Nederlandse handleiding.’’ Vriend Mark kwam op het idee om het ook écht op de Nederlandse markt te brengen. Daarvoor was contact met de Chinese fabrikant nodig en later ook een bezoek. ,,We hebben ons wel ingelezen in de Chinese cultuur maar je spreekt of leest natuurlijk geen woord Chinees’’, zegt Mark. Ook de reactie van de Chinezen (’wat zijn jullie jong’) bracht hen niet van hun stuk. Beide ondernemers geloven in het product en inmiddels hebben ze net groen licht gegeven voor de tweede versie van de Vsoundbox, waarvan nu een prototype wordt gemaakt. ,,Voordeel van de nieuwe versie is dat je ze kunt koppelen, dus zijn ze ook als stereoset voor je smart-tv te gebruiken.’’ Na uitgebreid testen zal deze nieuwe versie ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Thuis wonen

De twee vrienden staan met beide benen op de grond, geen driedelig pak of dure auto’s, vrijwel al het geld dat wordt verdiend, stroomt weer terug naar het bedrijf. ,,We wonen allebei bij onze ouders. Ik ben weer thuis gaan wonen om geld uit te sparen’’, vertelt Mark. Vriend Joris Beerepoot onderhoudt de website waar inmiddels ook een professionele bedrijfsfilm is te zien. Ze gebruiken een kantoorpand in ’t Zand dat eigendom is van de vader van Jos. ,,Hem kunnen we altijd om advies vragen’’, zegt Jos over zijn vader die zelf ook ondernemer is.

Het tweetal doet vrijwel alles zelf, de distributie, het beantwoorden van mails en ook het aan de man brengen van hun product. Zo is de hele maand augustus volgeboekt met markten in vooral Noord-Holland. ,,Op een markt kunnen we ons product goed presenteren en er alles over vertellen. We merken dat onze naamsbekendheid begint te groeien. Bestellingen komen uit heel Nederland en ook uit het buitenland. We doen het best goed voor een bedrijf dat pas een jaar bestaat!’’

Internet

Wie meer wil weten over de VSoundbox: www.vsoundbox.com. Er is ook een facebookpagina. Op internet kost de speaker €60 inclusief verzendkosten, op markten is hij €10 euro goedkoper.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.