Mazda3 nu ook met 20 % bijtelling

© HSPublicity

Mazda heeft zijn 3 onlangs vernieuwd, maar alleen de echte kenner ziet waarschijnlijk het verschil. Het zijn de onderhuidse aanpassingen die het verschil maken. Voor de zakelijk rijder welteverstaan, want die betaalt met de Mazda3 1.6 CiTD het iets gereduceerde bijtellingstarief van 20 procent.

De vorige Mazda3 viel met een CO2-uitstoot van 117 g/km wat dat betreft net buiten de boot. Mazda heeft inmiddels echter nog twee gram van de CO2-uitstoot afgesnoept, waardoor hij nu wél in het lagere bijtellingstarief valt. Wie van dit bijtellingsvoordeeltje wil profiteren, die moet dat wel snel doen want vanaf 1 juli wijzigen de grenswaarden en vervalt het voordeel.

Wat ongewijzigd is gebleven, zijn de ontzettend goede rijeigenschappen. Daarin heeft de motor een belangrijk aandeel. Die heeft een inhoud van 1,6 liter, maar het voelt als veel meer. De krachtbron levert al vanaf 1.500 toeren zeer veel trekkracht, waardoor je ‘schakellui’ kunt rijden. Overigens schakelt de zesversnellingsbak erg fijn.

Zijn grote kracht is het weggedrag. Want ondanks dat de Mazda op winterbanden staat, is hij bijna niet uit de bocht te krijgen – zo goed is het onderstel. En dan is het qua comfort geenszins behelpen.

De Mazda3 1.6 CiTD heeft een vanafprijs van 25.290 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.