Zwaluwen in Busch en Dam

Chiel Pel

Weerspreuk: Het mag vroeg of laat zijn, april wil kwaad zijn.

Het was koud vorig weekeinde. De temperatuur bleef grotendeels op 8 a 9 graden hangen. Op zaterdag en zondag een paar buien, in totaal 10 mm. Door koude nachten liepen sommige gewassen toch veel schade op. Bijvoorbeeld vroege aardappelen die al blad hadden, maar ook bonen. En sommige bomen hadden last van veel bladschade.

De boerenzwaluw is alweer terug. Ze zijn te zien boven de weilanden rond het buurtschap Busch en Dam. De temperatuur die zich de laatste weken veel onder de 10 graden beweegt, lijkt ook geen invloed op de insecten te hebben, die soms in zwermen boven het fietspad aanwezig zijn.

Vandaag zon, 11 graden een zwakke noordwestenwind. Zondag wolken en zon, temperatuur 17 graden met wind zuidoost, vijf Beaufort.

De temperatuur gaat in de loop van de komende week iets omhoog alleen zondag tijdelijk warmer. Doordat de wind doordraait naar noordoost blijft het fris, nog iets onder normale temperaturen.

Maandag en dinsdag nog een regenbui, daarna wolkenvelden en zon, maandag 11 graden. Voorlopig geen stabiel voorjaarsweer: de regenkansen blijven aanwezig, net als de te lage temperatuur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.