Fractie Stadspartij zet formatie Den Helder op scherp

De gemeenteraad van Den Helder Foto Peter van Aalst

Redactie Helderse Courant
Den Helder

Raadsleden van de Stadspartij hebben de formatie van een nieuwe coalitie op scherp gezet. Tijdens fractieberaad sprak een krappe meerderheid van de elf leden zich uit tégen samenwerking met VVD en D66.

Dat is later teruggebracht tot alleen D66. De kritische fractieleden vinden dat de kiezers van de Stadspartij vernieuwing verwachten en de partij daarom zoveel mogelijk afstand moet nemen van het ’oude bewind’.

Voor fractievoorzitter Peter Reenders maakt de verdeeldheid binnen zijn fractie de onderhandelingen er niet eenvoudiger op. Helder Onafhankelijk heeft inmiddels al laten weten af te zien van deelname met de Stadspartij.

Reenders wil een coalitie die op een zo breed mogelijk draagvlak in de gemeenteraad kan rekenen. Hij wil koste wat het kost een herhaling voorkomen van de afgelopen jaren, toen de vorige coalitie door weglopers bij Trots op cruciale momenten ternauwernood een meerderheid kon vinden.

Informateur George de Ceuninck rondt eind deze week zijn informatiegesprekken met Helderse raadsfracties af. Begin volgende week wordt zijn rapport verwacht. Dan is duidelijk welke partijen samen met de Stadspartij kunnen en willen regeren.

Reenders zegt desgevraagd nog niet te weten wat De Ceuninks gesprekken tot nu toe hebben opgeleverd.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.