Aanschuifcoalitie Den Helder krijgt eigen programma

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

De Helderse coalitiepartijen en 'aanschuifpartners' ChristenUnie en Behoorlijk Bestuur herschrijven het huidige coalitieprogramma. De aanschuivende partijen gingen niet akkoord met een addendum (bijlage) aan de huidige coalitieplannen.

Ook al leveren deze partijen geen wethouders, ze willen wel volwaardig deel uitmaken van de coalitie en daar hoort een 'eigen' coalitieprogramma bij. Onderhandelaar Ben Reiff (VVD): ,,ChristenUnie en Behoorlijk Bestuur voelden zich niet comfortabel bij een addendum. Daarom lichten we het huidige programma door. Dat wordt meteen geactualiseerd en aangepast op de nieuwe samenstelling. We zijn nu in het stadium dat we kritisch kijken naar de formuleringen in de tekst. Als we er uit komen met deze partijen, willen we ook de rit uitzitten. Dan moet elke letter kloppen.''

Dit klinkt alsof deze samenwerking al in kannen en kruiken is. Er zijn ook tot dusver geen struikelblokken, aldus Reiff. Ook niet op de hoofdpijndossiers stadhuis en schouwburg. Zeker is de aanschuifcoalitie echter nog niet helemaal: de verschillende achterbannen van de partijen moeten bijvoorbeeld ook instemmen met het onderhandelingsresultaat.

Op 31 oktober denken de onderhandelende partijen een vernieuwd programma te presenteren aan de raad.

Lees meer in de Helderse Courant van woensdag

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.