Polderfair is klaar voor de start

Redacteur Waterland
middenbeemster

,,Er staat iets te gebeuren’’, zegt de ene vogelverschrikker tegen de andere. ,,Ik hoop dat het snel gebeurt, want ik wil terug naar m’n plekkie’’, antwoordt de ander.

Het is bijna zover. De Beemster Polderfair, een belangrijk evenement tijdens de viering van 400 jaar Beemster polder, begint over een week, op vrijdag 31 augustus. Gistermiddag werd het programmaboekje gepresenteerd.

Terwijl op het evenemententerrein hard wordt gewerkt om alles in gereedheid te brengen, biedt voorzitter van de Agrarische Commissie, Jan Uitentuis, een kilometer verderop de eerste programmaboekjes, vers van de pers, aan twee vogelverschrikkers aan. Die hadden voor deze gelegenheid het terrein waar de Polderfair wordt gehouden even verlaten.

Jan Uitentuis noemt het programmaboekje ’de aankondiging van een geboorte - de Polderfair - waarvan de conceptie tien jaar geleden al plaatsvond’. Het plan heeft tijd gehad om te rijpen en het programma is dan ook indrukwekkend (zie www.beemsterpolderfair.nl).

Het programmaboekje - zeg maar ’boek’ - is 150 pagina’s dik, kost 4 euro en is te verkrijgen bij kledingzaak In’s en out’s in Middenbeemster, en binnenkort ook bij het Infocenter. En natuurlijk bij de ingang van de Polderfair zelf, als die op vrijdag begint.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.