Servies met een streepje

Durk Geertsma

Het mooie servies van Maxwell&Williams White Basic dat Marian Koens bijna drie jaar geleden kocht, brengt haar toch niet het levensgeluk dat ze ervan verwachtte.

Van het zilveren bestek komen op de borden al gauw grijze krassen en strepen die niet weggaan. De eigenaresse van Koloniaal en Meer in Leiden ruilt die borden twee keer om, maar ook die gaan telkens krassen. Eind 2012 wil Koens nog eens verhaal halen, maar dan blijkt de winkel niet meer te bestaan. Pech.

Totdat ze de eigenaresse een jaar later tegenkomt in de woonwinkel van haar zoon en het vertelt. Op haar advies neemt Koens contact op met de importeur van het servies, Ritzenhoff. Het mailcontact dat dan ontstaat schiet niet op. Uiteindelijk vraagt mevrouw Koens onze hulp in haar poging met bijbetaling een ander, compleet servies te krijgen. Dat is lastig, want de verkoper is niet meer aan te spreken en de importeur hoeft formeel niets te doen. Na een paar weken e-mailen is ons resultaat dat mevrouw Koens het aanbod krijgt om vijf borden te vergoeden. In plaats van geld kiest zij voor vijf nieuwe borden. Hopen dat die niet ook weer krassen. Voorzichtig doen met eten, raden we mevrouw Koens zekerheidshalve aan.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.