Dirkshorn trekt Geel Zwart de goot in

Redactie Schagen
Dirkshorn

De sfeer zit er goed in bij Dirkshorn na de 4-0 overwinning van gistermiddag op Geel Zwart. Wilco Gootjes bezorgde zijn ploeg de zege en onderstreepte daarmee dat hij een rampseizoen achter zich heeft gelaten.

De aanvaller oogt als herboren na een groot deel van de vorige competitie in de reserveploeg van Dirkshorn. Twee doelpunten en een assist waren voor hem genoeg om te bewijzen dat hij terug is als een van de sleutelspelers.

De basis voor een ruime zege op Geel Zwart werd in de eerste twintig minuten gelegd door Lars Fortuin en Ko Kempeneers. De eerste mikte van dichtbij raak op aangeven van Kempeneers, waarna laatstgenoemde de score met een hard en laag schot verdubbelde. Nog voordat de eerste dertig minuten waren verstreken, schoot Gootjes na een perfecte vooractie de derde treffer tegen de touwen voor Dirkshorn.

,,Vorig jaar was ik vooral zwak en misselijk’’, geeft de goaltjesdief aan. ,,Nu kan ik weer vlammen.’’

Trainer Willem Zeijlmans zag met blijde gevoelens toe hoe zijn ploeg zich aan de door hem gestelde voorwaarden hield. ,,We hebben in het eerste half uur gas gegeven en daarna zakten we wat terug. Ik kies voor een bepaalde beleving en dat kost veel energie. Mijn spelers gaan daar steeds beter mee om en dus ben ik heel tevreden.’’

Voor zijn collega aan de kant van Geel Zwart was de nederlaag extra zuur omdat hij Twan Groot kwijtraakte na ongepast taalgebruik binnen de lijnen. Maar Ed van de Pol toonde zich een sportieve verliezer. ,,We zijn verkeerd aan de wedstrijd begonnen. Dirkshorn zette veel druk. Als je zo op gaat bouwen, dan vraag je om tegendoelpunten.’’

De coach zag zijn ploeg na de rust vanachter de dranghekken op een 4-0 achterstand komen door wederom Gootjes, die de bal controleerde en beheerst binnen schoot. Vanwege opmerkingen op beslissingen van de scheidsrechter moest Van de Pol in de 35ste minuut inrukken.

,,Ik maakte me er toen nog geen zorgen om of we zouden verliezen, want we hebben de boel wel vaker omgekeerd. Maar we hebben ons laten overdonderen.’’

Van de Pol laat zich door de ruime nederlaag niet gek maken: ,,We moeten onszelf hier maar weer overheen zetten.’’ Het was voor zijn ploeg de eerste nederlaag van het seizoen, terwijl Dirkshorn door een ongeslagen status aan de leiding gaat in 4A met zeven punten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.