Telstar loopt achter feiten aan

Redacteur Kennemerland
sittard

Telstar heeft vrijdag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard het hele duel achter de feiten aan gelopen. De goal van Kevin Diaz kwamen de Velsenaren nooit meer te boven. Vlak voor tijd maakte Ramazan Cevik de 2-0.

Fortuna kwam al heel snel op voorsprong in eigen huis. Opaangeven van Abdelaziz Khalouta kopte Kevin Diaz in de tweede minuut de 1-0binnen. Tot de rust waren de Limburgers veel beter dan de Velsenaren. Onderandere Khalouta, Diaz en Prince Rajcomar waren gevaarlijk voor de goal vankeeper Cor Varkevisser. Fortuna had weinig te vrezen van Telstar.

De wedstrijd werd anders toen Joeri Schroyen vlak voor de pauzezijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Otto. Na rust waren debezoekers daardoor de bovenliggende partij, maar het geluk om te scorenontbrak. Keeper Ferhat Kaya speelde een uitstekende wedstrijd.

Trainer Marcel Keizer bracht een extra aanvaller in halverwege detweede helft. Invaller Melvin Grootfaam was een paar keer gevaarlijk, maar ookSjaak Lettinga kreeg vlak daarna zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. Met10 tegen 10 kon Fortuna profiteren vande ruimte achterin bij de bezoekers. Invaller Cevik maakte op aangeven vanKhalouta af.

Aanvoerder Jerold Promes maakte de avond voor Telstar nog zuurderdoor vlak voor tijd een directe rode kaart te incasseren na een onnodig hardetackle. Door de overwinning stijgt Fortuna naar de tweede plek van deranglijst, terwijl de Velsenaren op de lange terugweg naar huis hun wondenkonden likken in het rechterrijtje.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen