Forever Young stopt uit geldgebrek

door paul gutter
Grootebroek

De 25e editie van het Forever Young Festival op 5 en 6 juni vorig jaar is de laatste geweest.

Ze hadden graag verder willen gaan. 'Maar het is simpelweg financieel niet haalbaar om een festival te organiseren zoals wij dat willen’, zo schrijft de organisatie in een bericht aan alle vrijwilligers.

Het bestuur klopte vorig jaar bij de gemeenteraad aan voor subsidie om het festival een boost te geven. Maar van de gevraagde 7.000 euro kreeg de organisatie uiteindelijk ’slechts’ 2.500 euro als jubileumsubsidie. Een deel van de bestuursleden is inmiddels gestopt, een ander deel houdt de stichting vooralsnog in stand en is al volop bezig met de organisatie van een nieuw evenement.

Overgebleven bestuursleden van de Stichting Forever Young gaan op 23, 24 en 25 september, tijdens de kermis in Grootebroek, een nieuw evenement verzorgen op het vertrouwde Forever Young-veld.

Dat schrijven zij in een bericht aan alle vrijwilligers, waarin ook het einde van het Forever Young Festival wordt aangekondigd. De 25e editie op 5 en 6 juni 2015 is de laatste keer geweest.

Een gebrek aan voldoende financiële middelen, het vroege sluitingstijdstip van middernacht en minder publiek door het slechte weer tijdens de laatste editie, deden het festival de das om. ’Het is mooi geweest. We hebben ervan genoten en kijken met trots terug op wat we met elkaar hebben neergezet.’

Paulus Schouten, Bertus Klein, Remy de Jong en Frank Musman hebben hun bestuurstaken neergelegd; Karline Oud, Peter Boots, Frank Rood en Gerda de Jong houden de stichting in stand. Bij het nieuwe evenement op 23, 24 en 25 september willen zij ook andere partijen uit Grootebroek betrekken om hier een gezamenlijk en jaarlijks terugkerend Feestweekend van te maken. Daarbij hoopt het vijftal te zijner tijd opnieuw een beroep te kunnen doen op de trouwe schare ’Forever Young’-vrijwilligers. Die kunnen zich nu al aanmelden voor de bouwploeg, aankleding, sponsoring en PR.

’We slaan een nieuwe weg in en er is nog een hoop te doen, maar we kijken uit naar deze nieuwe uitdaging’, aldus de organisatie.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen