Dinto mag hoop houden

Warmenhuizen

Bejo/Dinto heeft de hoop op promotie levend gehouden. De volleybalploeg kon alle punten in de wedstrijd tegen Zaanstad meenemen naar Warmenhuizen: 0-4.

Dinto startte voortvarend. Door goede services van Amber Jongejan en fraaie smashes van Renske Meijer en Lynn Delver kwam de selectie geen moment in de problemen in de eerste set. Het spel bleef solide in het tweede deel. Het laag geklasseerde Zaanstad was niet bij machte om de bezoeksters onder druk te houden en met Juliet Kor in het centrum werd deze lijn in de derde set doorgezet. Even leek de thuisploeg kansen te krijgen, maar aan de hand van de sterk spelende Lynn Delver was de Zaanse hoop al snel vervlogen. Door een lange serviceserie van Misha Nannes pakte Dinto ook de bonusset. Setstanden: 15-25; 19-25; 21-25; 18-25.

Bejo/Dinto: Amber Jongejan; Cindy Pronk; Renske Meijer; Lynn Delver; Indra Top; Misha Nannes; libero Pernilla Boersen.

De Boemel

In de finaleronde van het open NK hebben de meisjes D van De Boemel een fraai gedeelde vijfde plaats behaald. Assistent-coach Margreet Jaarsma bemerkte dat er bij het team de teleurstelling overheerste. ,,Ja een vijfde plek is natuurlijk mooi, maar ze zaten heel dicht bij een halve finaleplaats. Ze waren vandaag niet op topniveau. De meiden startten tegen Havoc gespannen en konden dat pas in de tweede set van zich afschudden. Tegen Orion speelden ze de eerste set fantastisch. Ze haalden alles van de grond, maar konden dat daarna niet doortrekken. Ze gingen met het sterke Sliedrecht lang gelijk op, maar het bleek net niet voldoende."

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons