Pleuni Cornelisse pakt zilver in Italië

Redactie Schagen
Schagen

Pleuni Cornelisse heeft een voortreffelijke prestaties geleverd in de Cadet European Judo Cup in Follonica. De Schagense van Kenamju verloor alleen het Hollandse onderonsje in de finale tegen Shannon van de Meeberg.

Zij kon het verschil zelf niet maken op de Italiaanse tatami maar had het geluk dat Cornelisse door de scheidsrechters met de kleinste straf, een Shido, naar het zilver werd verwezen.

Van de Meeberg had wel een primeur. Zij was de eerste in het jeugdtoernooi die niet door Cornelisse met Ippon werd verslagen. Want tot de finale had de Schagense zich werkelijk oppermachtig een weg door het deelnemersveld gebaand. Eerst als winnares van haar poule waar naast een opponente uit Montenegro ook twee Italiaansen er met het volle punt tegen afgingen.

Zo ook in de halve finale waar een thuisvechtster de dominantie uit Schagen moest erkennen. Opnieuw met een Ippon ging de deur naar de finale open. Dat het daar uiteindelijk niet lukte was even zuur maar eenmaal terugkijkend zal Pleuni Cornelisse weer een nieuwe fase in haar carrière niettemin als een groot succes wegzetten.

Zaterdag 27 februari blikt ze in de Schager Courant uitgebreid terug op het buitenlandse avontuur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.