(Update) Opnieuw flinke vondst in munitiewoning Den Helder

Redacteur Den Helder
Den Helder

Explosievendeskundigen hebben dinsdag opnieuw een flinke hoeveelheid munitie aangetroffen in de woning van Johanna Krul aan de Loodsgracht in Den Helder.

De experts zijn inmiddels begonnen de bovenste verdieping te doorzoeken. Bij die gelegenheid zijn volgens politiewoordvoerder Menno Hartenberg onder meer kogels en granaten gevonden.

,,We schieten lekker op'', aldus de politiewoordvoerder. Gehoopt wordt dat het doorzoeken van de woning woensdag kan worden beëindigd. ,,Maar dat is wel met een flinke slag om de arm. Het is nog niet zeker. We zijn nu in elk geval bezig aan de laatste verdieping.''

Update: inmiddels is duidelijk geworden dat het niet lukt om de zoekactie woensdag af te ronden. Er blijkt te veel munitie en andere troep op de verdieping te liggen. ,,We gaan donderdag zeker nog door'', aldus Hartenberg, die zich niet waagt aan een voorspelling over het einde van de actie.

Dinsdagmorgen werden de hekken weggehaald voor de deur van Johanna Kruls woning, waarna het doorzoeken van het huis werd hervat. Foto George Stoekenbroek

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.