Brrr

Ron Amesz

Wandelaars die zich 's ochtends vroeg of 's avonds laat nietsvermoedend door mijn straat spoeden zullen de laatste tijd ongetwijfeld opgeschrikt zijn door een figuur die wapperend door de tuin loopt.

Dat ben ik. Over de reden kan ik kort zijn: onze tuin wordt geteisterd door spinnen. Niet van die grote jongens die verschrikt voor je wegrennen. Deze krengetjes zijn klein, maar weven hun draden over grote afstand. Met als gevolg dat ik, in de vroege ochtend met mijn hond het perceel verlatend, chronisch verwikkeld raak in plakkerige webben. Brrr! En dat niet één keer. Ze spinnen webben langs het tuinhek, van tak tot tak op het looppad naar de schuur en op en rond onze tuinstoelen. Kortom: overal.

Het zal de combinatie zijn van vochtigheid en warmte. Ik weet ook wel dat ze het niet speciaal op onze tuin voorzien hebben. Ik zie ze namelijk overal. Een plaag misschien?! Om nou meteen de gemeente met klachten te bestoken gaat misschien wat ver. Je kunt ze overigens niet van luiheid beschuldigen, die spinnetjes dan, want als ik in de avond voor een laatste plas met mijn hond de tuin uitloop duik ik vaak zó weer in verse rag. Dus ga ik alleen nog gewapend met bezem op pad en wacht op betere tijden. TANJA KOOPEN

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.