Tweede leven De Libelle komt naderbij

Martien Douw
Heerhugowaard

Chinees Restaurant Libelle gaat eerdaags weer open. In de keuken van het ‘drijvend restaurant’ aan de boulevard van het stadshart in Heerhugowaard, wordt nog hard gewerkt. Het publieksdeel is klaar en dat was zondag reden voor een receptie.

,,Pin me niet vast op een dag”, zegt bedrijfsleider Megan Lam. ,,We willen de definitieve opening in een keer goed doen.”

Een lange rij Heerhugowaarders staat op het plankier. De mensen brengen bloemen. De familie Lam blijkt diep geworteld in de gemeenschap. Alle tafels zijn bezet en er worden snacks rondgebracht. Rond 17 uur wordt het deels een staande receptie. ,,Ik ken ze al van Silver River aan de Middenweg”, zegt een vaste klant. ,,Niet duur en altijd goed verzorgd.”

Het verhaal is bekend. Na zeven jaar bedrijfsvoering, zakte Libelle weg in de vijver langs de promenade. Vervolgens duurde het drie jaar, voor het restaurant vanaf de betonnen bakken kon worden herbouwd.

Verzekeringskwestie

,,Een verzekeringskwestie”, weet Peter Koper, die bemiddelde in de zaak.

,,Maar het duurde ook lang voordat het lek boven was: een gat in de betonbak, waar de leidingen van nutsbedrijven naar binnen gaan.”

Verhuurder Alexander Breedijk is content met het resultaat. ,,Het is opnieuw opgebouwd in een nieuw ontwerp. Waar het vorige restaurant echt dreef, is er nu een fundering geslagen. Op de palen kan het nog wel op en neer bewegen.”

Ook het interieur is compleet anders. Een grote keuken en een laag publieksdeel. Niet de enorme ramen die als een vergrootglas werkten.

Breedijk: ,,Eerst was er ook nog een terras bedacht, maar daar waaide het teveel. Dat was niet gerieflijk.”

,,Maar één ding is het belangrijkste”, vervolgt Breedijk. ,,De familie Lam kan goed koken!”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.