Politie pakt insluiper in Enkhuizen (update)

Redacteur West-Friesland
enkhuizen

De politie heeft zaterdagmiddag op het Westeinde in Enkhuizen een insluiper in de kraag gekregen. De man was daar een huis binnengeslopen, maar sloeg op de vlucht toen de bewoner thuiskwam en hem op heterdaad betrapte. Dankzij een Burgernetactie werd hij snel getraceerd en gearresteerd.

De man sloop rond het middaguur op het Westeinde een huis binnen, maar de bewoonster betrapte hem in haar keuken. Hij ging er op de fiets vandoor.

Op een ander adres aan het Westeinde – waar op dat moment de deur openstond – klampte hij de bewoners aan. In gebrekkig Engels zei hij op zoek te zijn naar een zekere Skröder. ,,Het was een beetje rare knakker’’, aldus de man des huizes.

De gealarmeerde politie liet een Burgernetbericht uitgaan waarop veel tips binnenkwamen. Uiteindelijk konden agenten de man aanhouden ter hoogte van de Hoofdstraat in Bovenkarspel. Het bleek te gaan om een 42-jarige Duits sprekende man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in verzekering gesteld. Voor zover bekend heeft hij niets gestolen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen