Nieuwe aanpak brandveiligheid zorg

De brancheorganisaties voor de zorg ActiZ en VGN starten samen met Brandweer Nederland met een nieuwe aanpak om het veiligheidsbewustzijn en de zelfredzaamheid in zorgorganisaties te verhogen.

Het project ‘Geen nood bij brand!’ richt zich daarbij op zowel bouwkundige en installatietechnische maatregelen als het creëren van een veilige woon- en werkomgeving voor cliënten en medewerkers.

In de laatste rapportage van de gezamenlijke Rijksinspecties is geconstateerd dat in 30 procent van de gebouwen van zorgorganisaties op het gebied van de technische brandveiligheid tekortkomingen waren. Doel van het project is om dat percentage drastisch terug te brengen. Daarvoor gaan de zorgorganisaties van ActiZ en VGN nauw samenwerken met de lokale brandweer.

Projectleider Jan Kuyvenhoven van Brandweer Nederland: „Tot nu toe kregen zorginstellingen voorgeschreven hoe ze brandveiligheid moesten regelen. In dit project willen we toe naar een situatie waarin zorgorganisaties en de brandweer samen afspraken maken over de brandveiligheid.” (Credit Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.