Blendin matcht Zaankanters met vluchtelingen

Zaanstad

Wie eens wil kennismaken met een vluchteling, kan zich aanmelden bij het online platform Blendin. Dat matcht vluchtelingen en Nederlanders op basis van woonplaats, leeftijd of interesses.

Blendin is in 2016 opgericht nadat stichter en antropoloog Julius Weise terug kwam van het Griekse eiland Lesbos. Daar had hij als vrijwilliger hulp verleend aan vluchtelingen. ,,Toen ik terug kwam, wilde ik nieuwkomers in Nederland helpen”, schrijft hij op het platform.

Kop koffie

Via Blendin kunnen Nederlanders makkelijk afspreken met nieuwkomers. Om gewone dingen te doen, zoals een keertje naar het park gaan, een kop koffie drinken of samen lunchen. Mede-oprichter Kourosh Noshad Sharifi: ,,Naast Zaanstad zijn steden als Den Haag, Maastricht, Amsterdam, Groningen en Rotterdam aangesloten. Dat heeft inmiddels al 165 matches opgeleverd en de teller loopt door.”

Blendin werkt zo:

1. Maak een profiel aan op blendinnow.nl (website is in het Engels) en vertel meer over jezelf aan de hand van een korte vragenlijst.

2. De organisatie neemt contact op en geeft een aantal geschikte matches, op basis van woonplaats, leeftijd of interesses.

3. Log in op het platform om te chatten of af te spreken. Afspreken kan met zijn tweeën, met een vriendengroep of met het hele gezin.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen