Grootste stadsboerderij in Amsterdam-Noord

amsterdam

,,Wij eten verpakkingen’’, zegt voorzitter Ellen Mensink van het Amsterdamse Creative City Lab. ,,We denken dat we eten wat er op het plaatje staat: kip, varken, rund, maar vaak is dat niet zo.’’ Mensink verwoordt het groeiende onbehagen in de stad over onze hoogtechnologische voedselproductie, de vervreemding en de schandalen die daar het gevolg van zijn.

Debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam haakt op dit ongehagen in met een zesdelige debatserie ’It’s the food, stupid!’. De eerste bijeenkomst, maandagavond in het gebouw aan de Keizersgracht 102, staat in het teken van een duurzame voedselcultuur. In maart en april stellen organisatoren Bert van Ruitenbeek en Wouter van der Weijden onder meer de intensieve veeteelt, landbouw in ontwikkelingslanden en bio-economie aan de orde. Twee keer zelfs voert De Rode Hoed het debat ’op locatie’, aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en de Hogere Agrarische School Den Bosch.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editie



Volg ons