Hennepplantage in woning Stetweg Wijk aan Zee

Leontien van Engelen
wijk aan zee

Bij de brand die maandagavond woedde in een woning aan de Stetweg in Wijk aan Zee hebben de hulpdiensten een wietplantage ontdekt.

De brand werd rond kwart over acht ontdekt door voorbijgangers, die direct de brandweer alarmeerden. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van veel rookontwikkeling.Brandweermensen hebben pm de deur moeten forceren om binnen te komen. Er bleek een felle brand te woeden op de eerste etage, met doorslag naar de kleine zolder. Met diverse stralen lage druk kreeg de brandweer het vuur onder controle.

Op de eerste verdieping werd een wietplantage aangetroffen. Er bleek bovendien illegaal stroom afgetapt te worden. Daarom is het energiebedrijf ter plaatse gekomen om de stroom af te sluiten. Pas daarna kon de brandweer beginnen met nabluswerkzaamheden. Er is het nodige sloopwerk verricht om alle vuurresten te kunnen afblussen. Pas tegen half twaalf kon de brandweer inpakken.

Het pand is overgedragen aan de politie. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om de wietplantage te ruimen. Saillant detail is dat aan de gevel van het huis het bord van een advocaat hangt. Niet duidelijk is of de advocaat hier ook zijn kantoor had, of dat het pand bij het uitbreken van de brand was verhuurd aan derden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.