Trotse bewoners in boek Hofwijk

Redacteur Zaanstreek
Zaandam

Ze is er best trots op. Die bijzondere verzameling klokken uit het vroegere Oostblok aan de muur. Maar Sandy Post is niet alleen trots op de klokken. Die staan namelijk symbool over hoe zij en haar kinderen het leven in de Hofwijk hebben opgepakt.

Dertig korte menselijke verhalen met indringende fotografie, dat is in een notendop het boek ’Oneindig veel Hofwijk’. Het boek wordt vrijdag 28 oktober gepresenteerd in het Buurtbureau van de Hofwijk en daarna gratis verspreid onder de bewoners van de wijk.

Een van die verhalen – korte inkijkjes in het leven van bewoners – gaat over Sandy Post. ’Tijd’ is de titel. Het verwijst naar het antwoord op de kernvraag in de mini-interviews: waar ben je trots op? Voor Sandy (40, en beheerder van het Zaandamse buurthuis De Exter) zijn dat de klokken uit Tsjechië. Wat ze met de klokken heeft? ,,Helemaal niks dus. Maar ik hou van die stijl’’, vertelt ze in het boek. En dat sommige klokken het wel doen, maar dat ze die niet aanzet. ,,Ik zou er gek van worden!’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.