Politie dag lang op zoek naar meisje (14)

Redacteur Alkmaar
Heerhugowaard

De politie is een dag lang op zoek geweest naar de 14-jarige Ingeborg Jonker uit Heerhugowaard. Woensdagmiddag meldde ze zichzelf weer thuis.

Het meisje is volgens diverse berichten depressief. De politie houdt het er op dat ze ’nogal in de war’ is. Ze liep nieuwjaarsdag weg, na een ruzie thuis. En hoewel meisjes in die leeftijdsgroep wel vaker boos het huis uit benen, nam de politie deze verdwijning onmiddellijk zeer serieus. Via Burgernet werd dezelfde middag nog een signalement verspreid. Op de website van de politie verscheen meteen een opsporingsbericht. Een politiewoordvoerder zei dat er voor haar leven werd gevreesd.

Om die reden zou woensdagmiddag een helikopter met een warmtecamera de lucht in gaan, maar dat bleek niet meer nodig omdat Ingeborg zichzelf thuis meldde.

Waar Ingeborg een dag lang is geweest, wil de politie niet zeggen. ,,Ze heeft zichzelf telefonisch gemeld bij haar ouders en die hebben haar opgehaald.’’ Volgens de politiewoordvoerder was er geen vriendje in het spel.

De verdwijning van het meisje, dat vlak voor kerst 14 jaar is geworden, werd door Heerhugowaarders veelvuldig getweet en geretweet.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.